Nieuws

Syncdrive Life, nieuwe motor voor Giant Prime E+ en GrandTour E+

De nieuwste 2019 Giant e-bikes krijgen de eveneens vernieuwde SyncDrive Life middenmotor ingebouwd. Deze aandrijving heeft maar liefst vijf ondersteuningsstanden en beschikt over een Smart Support functie.

Smart support

Met Smart Support wordt bedoelt dat de fiets zelf de beste ondersteuningsstand kiest. Een soort automatische versnellingsbak. Met hulp van 6 sensoren wordt voor iedere situatie de juiste ondersteuning geleverd. Die sensoren meten continu de snelheid, het koppel, de motorrotatie, trapfrequentie, hellingshoek en de acceleratie. Je hoeft overigens niet per se in de auto-modus te fietsen. Je kunt op ieder moment ook zelf instellen hoeveel ondersteuning de fiets moet geven. 

De vorige generatie elektrische fietsen van Giant hadden ook al een SyncDrive motor. Die had echter ‘slechts’ drie standen waaruit je zelf moest kiezen. De nieuwe motor heeft er dus vijf, van Eco tot Sport+. Die laatste stand is uiteraard de krachtigste. Hierbij wordt een ondersteuningsratio van 300% geleverd (verhouding kracht-koppel) tot een maximum van 60Nm. De SyncDrive Life middenmotor wordt nog steeds geproduceerd door Yamaha. De nieuwe versie heeft niet alleen meer opties gekregen, hij is ook nog stiller gemaakt.

Je komt de nieuwe motor tegen in een aantal 2019 modellen van Giant, die overigens nu al te koop zijn. Het gaat om de nieuwe GrandTour E+ en  de Prime E+ e-bikes van het Taiwanese merk.

GrandTour E+ & Prime E+

De Giant GrandTour E+ komt in 3 uitvoeringen (6 modellen, 3 heren en 3 dames) die in prijs liggen tussen 2500 en 3300 euro. Het zijn stadsfietsen met geveerde voorvork en zadelpen, een Li-Ion accu en naafversnellingen. Fraai én veilig detail is de geïntegreerde ledverlichting voor overdag die in de balhoofdbuis zit. De duurste uitvoeringen krijgen een NuVinci naaf, die traploze versnellingen heeft. De GrandTour elektrische fietsen remmen met de betrouwbare velgremmen van Magura. Info over alle zes de 2019 GrandTour E+ modellen vind je hier op de site van Giant.

Dan zijn er ook nog de nieuwe Giant Prime E+ modellen. Die zijn iets sportiever en komen in twee uitvoeringen. De E+ 1 GTS heeft naafversnellingen van Shimano en kost 2699 euro, in zowel het heren- als damesmodel. En dan is er ook nog een E+ 2 GTS die met behulp van een achterderailleur schakelt tussen 8 versnellingen en voor 2599 euro van eigenaar wisselt. Beide Prime E+ modellen komen met schijfremmen en een monoshock voorvork. Meer info over de nieuwe Prime E+ e-bikes vind je hier op de site van Giant.

Zowel de Prime als de GrandTour hebben de accu in de bagagedrager zitten. De genoemde prijzen zijn met de standaard accu, een upgrade is mogelijk tegen een meerprijs van 100 euro voor 100Wh extra.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top