Nieuws

TDR E-Bikes

tdr bikesWe kwamen de eerste modellen al op de duitse Eurobike beurs tegen.

Daar nog met prototype displays die niet helemaal waterdicht waren, maar evengoed al plaatjes om te zien.

We hebben het over het nieuwe merk “TDR bikes”. TDR staat voor Theo de Rooij, voormalig directeur van de Rabobank wielerploeg en onlangs nog in het nieuws omdat hij na twee maanden al ontslag moest nemen als coach van het Nederlands schaatsteam voor de ploegenachtervolging. Dat ontslag moest er komen omdat zijn nieuwe fietsen, genaamd Flux en FluxX, een prijs hebben gewonnen op de eerder genoemde Eurobike. En niet de minste prijs, het gaat om de prijs voor meest innovatieve e-bike. Reden voor de Rooij om zich helemaal op zijn nieuwe bedrijf te gaan richten.

Volgens het juryrapport staat De TDR FluxX voor een “bijzonder innovatief design en een buitengewone productkwaliteit. Een pedelec voor de toekomst, met vol automatische schakeling en motorondersteuning. Het rijden wordt gemakkelijk met een accu die een grote actieradius in zich heeft. Een indrukwekkend ontwerp, de technologie is goed ge├»ntegreerd. Wat een geweldige fietservaring!”

Om er achter te komen of je het daar mee eens bent zul je nog even geduld moeten hebben. De echte produktiefietsen staan namelijk pas vanaf maart 2012 in de winkel. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan het uitbreiden van het dealernetwerk en het opleiden van de fietsenmakers.

tdr bikes en nuvinciZeker is in ieder geval dat dit direct een serieuze concurrent voor de gevestigde orde gaat worden.

Ook al vallen de fietsen in het hogere segment, met verwachte prijzen tussen de 3000 en 3500 euro, ze bieden zeker meer innovatie dan de 2012 modellen van bijvoorbeeld Koga of Flyer. De motor is bij dit model heel netjes verwerkt in de staande buis/bracket. Er wordt bij het meest luxe model gebruik gemaakt van de nieuwe elektronische en traploze nuVinci versnellingsnaaf en de display waarmee je alles bestuurd is speciaal voor TDR bikes ontwikkeld. Daarnaast een sterke 40nm, 250Watt motor, hydraulische schijfremmen en een mooie 36V LiFePo4 accu. Heel high-end allemaal.

Kun je niet wachten tot maart, dan kun je ze alvast bekijken tijdens de E-bike Experience die dit jaar voor het eerste gelijk met de BikeMotion wordt georganiseerd in Utrecht. Deze beurs vindt plaats van 14 t/m 17 oktober.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top