Nieuws

Telegraaf e-bike test 2017

De beste e-bike van 2017 aanwijzen is niet eenvoudig. Toch wil je als potentieel koper van een nieuwe elektrische fiets graag van de experts horen welke fiets de beste is. Maar welke test moet je nu geloven? Er zijn er zoveel.

Naast de Rai, de Consumentenbond, de Fietsersbond en een flink aantal andere media pakt ook de Telegraaf in 2017 weer flink uit in met hun jaarlijkse fietsentest. De krant van wakker Nederland testte maar liefst 28 e-bikes in 3 verschillende prijsklassen.

De complete test beslaat een heleboel pagina’s. Mocht je die allemaal willen lezen dan verwijzen we je graag naar de site van de krant waar je de pdf’s kunt downloaden. Voor het gemak hebben we de testwinnaars even voor je op een rij gezet.

Telegraaf e-bike test 2017

E-bikes tot € 2.250
De Qwic Premium N7.1 (€ 1.999) was volgens de testers van de Telegraaf de beste elektrische fiets onder de 2250 euro. Met name de krachtige ondersteuning en het stabiele frame maakten indruk. Ze gaven de Qwic als testcijfer een 7.4, gecombineerd met 4 sterren.

E-bikes tussen € 2.250 en € 2.500
De Sparta M7s (€ 2.499) won niet alleen in deze prijsklasse, de e-bike won ook het overall klassement. Geen bijzonderheden, alles klopt gewoon en de prima rijeigenschappen zorgen uiteindelijk voor de winst. In deze categorie kregen de Trek TM400+ en de Sparta R5e overigens evenveel punten (8.0) en sterren (5) als de testwinnaar van Sparta.

E-bikes van € 2.500 of duurder
De Kalkhoff Select S8  van € 2.999 won in het hoogste segment. Licht, goede actieradius en comfortabel waren kernwoorden waarmee deze Kalhoff er met de prijs vandoor ging. Waarom de Gazelle Orange C330 met evenveel punten (7.4), die 150 euro goedkoper is niet wint vertelt het verhaal niet.

 

 

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top