Nieuws

Telegraaf elektrische fiets aanbieding

We zien in onze statistieken dat er veel gezocht wordt naar ervaringen met de elektrische fiets die de Telegraaf aanbiedt in haar webshop. Deze e-bike van Kemp Starley wordt aangeboden met wel 600euro korting! Van €1499,- voor €899,-. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn. We kunnen ons dan ook voorstellen dat je je afvraagt of dit wel wat is.

Zonder dat we er praktijkervaring mee hebben kunnen we er toch wel het één en ander over opmerken. Laten we beginnen met die adviesprijs van €1499,-. Die is belachelijk. Het gaat hier over een fiets met een 8Ah(niet veel), 24V accu (dat is weinig), slechts 3 versnellingen (erg weinig) en een 200Watt motor (dat is ook niet veel). Die combinatie levert een nogal magere actie-radius van maximaal 45km op.

Verder valt op dat de omschrijving aan alle kanten rammelt. Er wordt gesproken over een lichte fiets van 23 kilo. Nu is 23 kilo niet licht, maar erger is dat in de “veelgestelde vragen” op dezelfde site staat dat de fiets tussen de 23,5 en 24,5 kilo weegt. Hetzelfde gaat op voor het aantal laadcycli. In de specificaties staat dat de accu meer dan 1000x opgeladen kan worden. In diezelfde veelgestelde vragen hebben ze het over 600x bij normaal gebruik. Dat geeft eerlijk gezegd niet veel vertrouwen in de leverancier. 

Is er ook nog goed nieuws? Jawel. €899,- blijft een mooie prijs voor een elektrische fiets. De gemonteerde onderdelen zijn allemaal van bekende leveranciers, met bewezen kwaliteit. Je kunt er dus best een hele poos veel plezier van hebben. Hij wordt daarnaast gratis thuisbezorgd door FietsNed en je krijgt gratis een jaar lang de Pechpas. Daarmee kun je als je onverhoopt met pech langs de weg komt te staan, bellen met FietsNed die dan direct een monteur naar je toesturen.

Samengevat is het een fiets die netjes geprijsd is, maar zo mooi als de Telegraaf het voorstelt is het helaas niet. Mocht je geïnteresseerd zijn, kijk dan even naar het tandglazuurbrekende mierzoete promofilmpje hieronder. 

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top