e-vouwfiets

Tern GSD, compacte e-bike met veel mogelijkheden

Tern toonde onlangs de nieuwe GSD e-bike. Een, deels opvouwbare, elektrische fiets voor de hele familie…. die ook bijna een hele familie kan meenemen.

De Tern GSD is namelijk ontworpen om twee kinderen mee te kunnen nemen, of boodschappen voor een hele week, of 180 kilo belasting. En toch is hij kleiner dan de gemiddelde Nederlandse stadsfiets. Dankzij de handige vouwtechniek van Tern, gooi je de fiets ook nog eens met gemak achterin een auto of je kunt hem makkelijk kwijt in een klein stadsappartementje. Je kunt zadel en stuur zover verstellen dat er bestuurders van 1.50 tot 1.95 mtr op kunnen, dus hij is te gebruiken door de hele familie.

Elektrisch ondersteund door  Bosch

De tern GSD heeft een Bosch Performance middenmotor die, met een dubbele accu, goed is voor een actieradius van maar liefst 250 kilometer. De fiets heeft geintegreerde verlichting, bagagerek, spatborden, een dubbele standaard, twee grote fietstassen en zelfs uittrekbare voetsteunen voor de passagiers. Alles voor een stadsleven dat gebaseerd is op vervoer per fiets.

Tern GSD

Kleine wielen

Deze Tern komt met kleine 20″ wielen, volgens de bouwers beter voor de acceleratie en het helpt bij het compact houden van de e-bike. De topsnelheid ligt dan wel wat lager, maar dat is in de stad toch van ondergeschikt belang. De GSD is een elektrische fiets waarmee iedereen prima uit de voeten kan. Dankzij de verstelbare stuurpen en het lage instapframe is de fiets ook heel geschikt voor kleinere berijders. Grote en zware fietsers zullen het stevige frame en de sterke voorvork waarderen. De centraal geplaatste Bosch motor helpt ook mee aan het stabiele gevoel van de kleine alleskunner.

De GSD is gemaakt om veel gewicht te dragen. Bagage tot 180 kilo, inclusief berijder, daar zijn frame en vork uitgebreid op getest. Standaard komt de e-bike met een 80 centimeter lange achterdrager met 2 tassen die 62 liter inhoud hebben. Je kunt er ook twee kleine kinderen op kwijt in Thuli Maxi kinderstoelen. Of je neemt 1 grote passagier mee die op de drager kan zitten. Optioneel kun je ook nog bagagedragers op de voorkant monteren.

De GSD kan veel bagage dragen, maar is toch heel compact op te bergen. Hij past gewoon op standaard fietsendragers op de auto en als je hem (in 3 seconden) invouwt wordt hij nog 1/3 lager en 40% korter. De fiets past dan achterin middenklasse auto’s als bijvoorbeeld een VW Touran.

Afmontage

De Tern GSD wordt hoogwaardig afgemonteerd. Met Magura schijfremmen bijvoorbeeld, dikke en comfortable Schwalbe Super Moto-X banden, en stijve steekassen. De vanafprijs is 3.999 euro. Dat is inclusief de tassen, en een 400Wh accu’s.

Meer info: ternbicycles.com

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top