e-mtb

Top 5, de beste elektrische hardtails voor 2017

Op zoek naar een elektrische hardtail mountainbike? De keuze is groot. Om je te helpen kiezen, hier onze top 5 elektrische hardtails voor 2017, in willekeurige volgorde. We kozen voor merken en modellen die in Nederland en België goed te koop zijn. Met als toegift nog wat e-mtb modellen die de top 5 net niet haalden.

Voor 2017 hebben de fabrikanten zich heerlijk uitgeleefd op nieuwe e-mtb modellen. Gesteund door extreem goede verkoopcijfers bij onze Oosterburen en in de Alpenlanden (waar meer dan de helft van de verkochte mtb’s een elektrische is), ziet ieder zichzelf respecterend fietsenmerk wel in dat ze nu moeten instappen. Of de boot helemaal missen. Ook in Nederland en zeker België zien we steeds meer elektrische mountainbikes op de trails. De zoektermen op onze site tonen ook aan dat er veel interesse is voor het betere elektrische off-road werk op de mtb. Trends zijn een beetje vergelijkbaar met die in de niet elektrische mtb’s. Dus met plussize banden, ‘1x’ aandrijving en mooie onderdelen.

We kozen voor onderstaande bikes. Mis je iets, ben je het volkomen oneens met onze keuze of heb je gewoon een goede suggestie….laat het ons weten in de reacties onderaan dit bericht. Hier gaat ‘ie…

De Top 5 elektrische hardtails voor 2017

Specialized Turbo Levo Hardtail Comp 6Fattie, 3799 euro

Specialized Turbo Levo Hardtail Comp 6FattieEen vette trail bike met Boost naven en dus ruimte voor 3” dikke banden om de 650b velgen. Afgemonteerd met de mooie SRAM GX groep, dus 10 speed. Hij heeft een dropperpost, grote 200mm remschijven en om het af te toppen de TrailTune Brose motor. Die levert 250Watt gemiddeld, en maar liefst 530 Watt maximaal. Je kunt hem zelf tunen via de Mission Control app op je smartphone. Met deze Fattie kom je overal boven, power te over en altijd grip dankzij de brede banden, supercombi dus. En naar beneden gaan is ook een feest, want de balans in deze fiets is helemaal in orde. De Turbo Levo familie is groot, er zijn 29ers, echte fatbikes en ook fullies.

Op de site van Specialized vind je alle familieleden.

Merida E-Big Trail 500, 3499 euro

Elektrische hardtail Merida E-Big Trail 500Een knalgroene elektrische hardtail van Merida. Afgemonteerd met een Shimano Deore groep en de nieuwe Shimano E8000 motor. Die werd speciaal ontwikkelt voor op de e-mtb. Verder Boost wielen in de maat 650b en een dropperpost. Een fraai afgewerkte complete bike, met veel eigen merk onderdelen. Daardoor zijn alle kleuren ook mooi op elkaar afgestemd. De Fox Rhythm 34 Float B+ vork doet zijn werk prima, en heeft genoeg ruimte voor de 2.8” dikke banden. Ook in de Trail serie kun je kiezen uit verschillende afmontages. En natuurlijk gaat ook hier op, hoe duurder hoe beter.

Check ze allemaal, op de Merida site.

Haibike SDURO Hard Nine 5.5, 2599 euro

elektrische hardtail Haibike SDURO Hard Nine 5.5Haibike is heel groot op e-mtb gebied. In de diverse modellijnen die ze hebben is de keuze enorm. De Sduro serie bevat zowel fullies en hardtails. Uit die laatste groep kozen wij dit een semi-instapmodel. Maar wel uitgevoerd met de beresterke Yamaha motor, een 500Wh accu, Suntour XCR vork, Shimano Deore/XT groep, en 29er wielen. Hij brengt 22,1 kilo op de weegschaal. Voor net geen 26oo euro een prachtige elektrische mtb, waar je jaren lol van kunt hebben. Eventueel zet je er een setje betere wielen in, of als de vork aan revisie toe is een wat beter model.

Meer Haibike e-mtb’s uit de Sduro reeks vind je hier.

Rose Elec Tec, 4066 euro

Elektrische hardtail Rose Elec TecDe eerste e-mtb van de Duitsers met het grote postorderbedrijf en slechts 1 winkel. Die overigens het bezoeken waard is, een half uurtje over de grens in Bocholt. Deze bijzonder gevormde Elec Tec het een aparte mix. Namelijk Continental controls op het stuur om de sterke motor van Brose aan te sturen. De krachtbron krijgt energie uit een accu met 600Wh…kijk, dat begint er op te lijken. Verder Boost wielen in 27,5”, 2,8 inch dikke banden, een SRAM EX1 groep en 130mm veerweg. Er passen overigens ook 29er wielen in. Daar kun je  trouwens ook direct in je bestelling voor kiezen. Het totaal brengt deze e-mtb op 22,6 kilo.

Meer info over deze Rose? Klik!

Cube Reaction Hybrid HPA Eagle, 4799 euro

cube-hybrid-hpa-eagle-emtbEr zijn diverse Reaction Hybrid modellen te koop, met verschillende prijzen afhankelijk van de uitvoering. Deze HPA Eagle gaat richting de top. Als alle Cubes is ook deze Reaction uitermate keurig afgewerkt. Met op elkaar afgestemde kleuren, prima kabelloop, een Bosch CX motor en de compacte Purion display. Met 180mm schijven, de fantastisch mooie Rock Shox RS-1 UPS vork en de 500Wh accu. Mooi is dat de motor iets gedraaid is, en de accu half geïntegreerd in het frame. Dit heeft een slank frame tot gevolg, met genoeg ruimte om rotsig terrein te overwinnen. De 2,6” Nobby Nic’s en de nieuwe SRAM Eagle (1x12speed) groep helpen daar ook lekker bij mee. Niet goedkoop, maar dan is er ook bijna nergens op bespaard.

Check alle Cube hardtails op hun site.

Ook interessant:

Focus Project Y, prijs onbekend
Nog niet te koop, maar hopelijk komt het ooit nog eens zo ver. Een e-mtb van nog geen 13 kilo. Dankzij veel carbon, een hele lichte motor en accu. Voor het echte mto-gevoel…met een beetje hulp.

Giant Dirt E+ 0, 2499 euro
Instapmodel van Giant. Met de Sync Drive motor, 400Wh accu, simpele Suntour demper, Deore/Acera schakeldelen en eigen wielen. In de hardtail Dirt E serie zijn meerdere modellen te vinden, het topmodel kost 3.999 euro.

Trek Powerfly 5, 2699 euro
29-er, met 2.3″ banden, Bosch motor, Rock Shox Recon vork en Altus en Alvio schakeldelen. 22,5 kilo inclusief de Intuvia display. Erg basic model, maar daar is de prijs ook naar. Je kunt ook kiezen voor een wat luxer Powerfly model.

Focus Bold 29 ltd, 2999 euro
Shimano STEPS voor de aandrijving en verder een mix van onderdelen. XT en Deore, met een Suntour cassette. Demping komt van de Rock Shox Sector vork. In de Bold serie is dit de instapper, het topmodel (Bold Plus Pro) kost 5699 euro.

Bulls Six50 E3, 3499 euro
11 speed, RockShox Reba, 20,4 kilo, 400WH accu, 15mm through axle, Shimano XT groep, gedraaide Bosch CX motor waardoor de accu er boven past.

Scott E-Scale 710, 3799 euro
Met SLX/XT afmontage, Bosch CX systeem en een Fox Float demper.

Fuji Ambient 27.5 1.1, 3399 euro
Bosch CX, kabels intern, 1×11 speed, SLX/XT mix. Ook als 29er te koop.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top