45kmh

Top 5: Beste Speed Pedelecs, snelle e-bikes

Speed pedelec, speed bike, s-pedelec….allemaal benamingen voor een elektrische fiets die sneller gaat dan de reguliere modellen. Maar welke speedbike is nu de beste?

[laatste update: 17-2-2019] De meeste van deze snelle e-bikes halen snelheden tot wel 45 km/u. Ze vallen daardoor voor de wet niet meer onder de categorie fietsen, maar worden beschouwd als brommer. Dat betekent dat je er alleen mee op de openbare weg mag rijden met een geel kentekenplaatje en de bijbehorende verzekering. Waar de motoren in de normale elektrische fietsen meestal een vermogen van 2oo tot 250 Watt hebben kan dit in deze turbo e-bikes wel oplopen tot 500 Watt. Daarmee halen ze dus probleemloos snelheden van een gemiddelde brommer. Dus ook al zijn we in Nederland niet zo gewend aan het dragen van een fietshelm tijdens onze dagelijkse ritjes, op dit soort fietsen zijn ze -niet zonder reden- verplicht!

Dit soort snelle elektrische fietsen gaan we de komende jaren steeds meer zien. Als alternatief voor de auto in het woon-werk verkeer, als vakantiefiets voor lange afstanden, als extra sterke e-mountainbike en wie weet wat ons verder nog te wachten staat.

Hieronder onze top 5. De volgorde is willekeurig en kan nog wel eens wisselen. Nieuwe speed pedelecs volgen elkaar namelijk snel op, want de ontwikkelingen staan nog lang niet stil. Voor een completer overzicht van wat er te koop is aan speed pedelecs verwijzen we je naar dit overzicht op onze site.

TOP 5 Speed-pedelecs:

riese muller bluelabel speed pedelec1. Riese & Muller BlueLABEL Charger HS
Vanaf €3369,-
De sterke blueLABEL CHARGER hybrid heeft 29“-banden, de kabels zijn onopvallend in de bovenbuis en het frame weggewerkt. De licht verhoogde liggende achtervork (elevated chainstays) geeft de fiets een sportieve uitstraling en maakt een variant met Gates Carbon Drive mogelijk (carbon riemaandrijving). De onopvallende Bosch Performance-aandrijving maakt de look compleet. De CHARGER is in drie versies verkrijgbaar: met volledige uitrusting, als ‘gestript’ model met riemaandrijving en als E-MTB. De blueLABEL CHARGER hybrid touring is in 2013 onderscheiden met de designprijs ‘Eurobike Gold Award’.

Als High Speed E-Bike leverbaar in wit of zwart. Met derrailleur of NuVinci versnellingsnaaf en zelfs met een Carbon belt drive systeem, nooit meer een vieze ketting.

stromer st22. Stromer ST2
Vanaf €6490,-
Een stukje hoogstaande Zwitserse technologie, met helaas ook een Zwitserse prijs. De Stromer ST2 is een high speed e-bike met een fraai design. Zelf samen te stellen: Kies je eigen framemaat, zwart of wit en bepaal zelf hoe en waar het Stromer logo op je fiets te zien is. Alle Stromers hebben hydraulische schijfremmen en Schwalbe BigBen-banden. De lichte carbon voorvork maakt het af, of kies voor een geveerde vork als je nog meer comfort wilt. Niet echt nodig want de dikke banden dempen de meeste hobbels al aardig af. Kies afhankelijk van het aantal versnellingen dat je wilt voor het Elite- of het Platinum-model.

Met twee verschillende accu’s om uit te kiezen. Je kunt ook gaan voor de ST 1 , waarbij je kunt kiezen uit drie verschillende motortypes . Mountain 25 als Pedelec (25 km/u) en Mountain 33 )33 km/u en Power 48 als Speed Pedelecs (45 km/u). Binnenkort (juni 2018) komt er een nieuw vlaggenschip, de ST5 die waanzinnige specs en een dito prijs heeft.

3. Klever X-Speed
Vanaf € 4899,-
Verkozen tot Speed Pedelec van het jaar 2018. De Klever X Speed e-bike is een bijzonder geval. Geen standaard fietsframe waar een motor op is gezet, maar een frame dat speciaal voor het eigen Biactron systeem is gebouwd. Dat levert een uitermate robuuste en stijve elektrische fiets op. Een e-bike die de 45 kilometer per uur op zijn sloffen haalt. Dankzij de 600W motor in het achterwiel, in combinatie met brede en licht rollende 27,5 inch Super Moto X banden. Er is een grote 570Wh accu aan boord, met een optie voor een reserve-batterij in een Ortlieb tas aan de achterdrager. Of een nog sterkere accu waarvoor je uiteraard moet bijbetalen. De accu zit mooi midden in het frame. Goed voor de balans en de bescherming. Deze Klever X Speed heeft een regeneratie modus. Vooral handig als je in heuvelachtig gebied woont. Bij het langer naar beneden rijden wordt de accu bijgevuld door het ronddraaiende achterwiel…gratis stroom! Verwacht er in Nederland niet te veel van trouwens.

4. Gazelle Cityzen Speed
€3999,-
Hollandse snelle e-bike, een heerlijke fiets om snel mee naar het werk te rijden. Met de laag geplaatste middenmotor een prima wegligging, wel zo fijn bij snelheden van rond de 40km/u.

De fiets krijgt ondersteuning van een Bosch Performance motor met 500Wh accu. De derailleur zorgt voor soepel schakelen tussen de 10 Shimano Deore-versnellingen. Er is ook nog een model met een Nuvinci naaf. Het navyblauwe aluminium frame is mooi afgewerkt en zorgt er mede voor dat de fiets niet al te zwaar is. 22,5 kilo is een mooi gewicht!


5. Bulls Green Mover

€3999,-
Bulls Green Mover 45500Watt, motor in het achterwiel, schijfremmen en  30 versnellingen. Niet de fraaiste fiets, wel een goed doordachte snelle e-bike waarmee je rap op plaats van bestemming bent.

Op een volle accu rijd je volgens opgave zo’n 100 kilometer. Genoeg om je auto te laten staan en voortaan de fiets naar het werk te pakken.

 

Meer informatie over speed-pedelecs:

19 Reacties

19 Comments

  1. Pingback: Nominaties E-Bike van het jaar 2015 bekend

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top