Nieuws

Top 5: E-Bikes voor naar school

Moet je kind wat verder naar school fietsen dan gemiddeld of heeft hij/zij gewoon wat ondersteuning nodig ivm gezondheid of conditie? Dan is een elektrische fiets misschien wel een goede optie. We zetten de 5 beste en/of mooiste voor je op een rij!

1. Batavus Fonk E-go
Vanaf €1499,-
De Fonk E-go viel tijdens de AD schoolfietstest goed in de smaak bij de brugpiepers. De kabels lopen door het frame zodat ze optimaal weggewerkt zijn en je niet snel achter een andere fiets blijft haken, wel net zo handig bij de drukke fietsenstalling. De motor zit in het voorwiel, en de accu vind je achterop. Wat ontbreekt is een rekje voorop. Tegen meerprijs kun je een accu met een grotere inhoud kopen.
Meer info: batavus.nl/elektrische-fietsen/fonk-e-go

 

Lees ook: elektrabikes.nl/ad-test-5-e-bikes-voor-scholieren

2. Sparta R5E-City
€1799,-
Dit is de Urban smart e-bike van Sparta. Met vijf versnellingen. Voor 200 euro minder koop je dezelfde fiets maar dan met maar 1 versnelling. Met een sterke achterwielmotor kom je makkelijk op gang na het stoplicht, zelfs met een volle tas. Een van de bijzondere opties op deze fiets is dat hij voorzien is van Sparta’s smart module met Vodafone-verbinding. Daardoor maakt hij gebruik van functionaliteiten zoals track & trace en anti-diefstalmeldingen. De fiets is heel netjes afgemonteerd, met schijfremmen, slot en goede anti-lekbanden. Op de foto zie je het gele (Sparta noemt het Bronze Brown) damesmodel, de fiets is er ook nog in wat minder opvallend grijs. Een dikkere accu is beschikbaar tegen meerprijs.
Meer info: sparta.nl

3. Gazelle PuurNL
Vanaf €1699,-
De prijs is afhankelijk van de gekozen accu-configuratie, dus hoe sterker de accu hoe duurder de prijs. Deze fiets won de AD test, de kracht liet scholieren zelf testen en dit was de fiets die ze het fijnst en mooist vonden. De motor is van Bafang en zit in het voorwiel, de accu zit verwerkt in de bagagedrager. Maar je kunt hem er makkelijk uithalen om mee naar binnen te nemen. Met zeven versnellingen kom je ook met wind tegen en een volle boekentas moeiteloos tegen de wind in.
Meer info: www.gazelle.nl

4. Qwic Urban FN7 Lite
Vanaf €1699,-
Een instapmodel met een oerdegelijk frame. Kabels binnendoor, lage instap en een eenvoudige voorwielmotor. De stuurpen is instelbaar en er zit een stevige bagagedrager op. De v-brakes zijn simpel in onderhoud en zijn voor een schoolfiets goed zat. En in dit kleurtje valt ie ook nog eens lekker op in het fietsenrek. Ook over de kettingkast is goed nagedacht. Deze kan tegen een stootje en beschermd toch prima tegen vieze broekspijpen.
Meer info: qwic.nl/e-bikes/urban/fn7-lite/

5. B4 E-Cruizer
Vanaf 5499,-
b4cruiserMet deze elektrische fiets ben je zonder twijfel de coolste dude of dudess op het schoolplein. Moeten je ouders alleen wel een hele dikke portemonnee hebben. Of je moet zelf buiten schooltijd 60 uur in de week vakken vullen bij Albert Heijn. Maar dan heb je ook wel wat…alleen geen bagegedrager. Wel een Harley Look-a-Like, met op de plek van het ‘motorblok’ een dikke accu, een vet chopperframe met dito zadel en stuur en plenty aandacht op het schoolplein. Even serieus, het zou ons verbazen als je deze fiets op het schoolplein zou aantreffen, maar zou het niet übercool zijn?! We schreven al meer over deze fiets trouwens: https://www.elektrabikes.nl/b4-e-cruizer
Meer info: www.b4-bikes.com

1 Reactie

1 Reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top