Elektrische mountainbikes

Top 5: Elektrische mountainbikes, met voor- en achtervering

Top 5 elektrische mountainbikes
De beste elektrische mountainbikes

Mountainbiken is leuk. Mountainbiken op een e-mtb is nog leuker. Want je kunt langer fietsen, steilere klimmen pakken en lekker rap de bochten uit knallen. We zetten de Top 5 van dit moment, in willekeurige volgorde, op een rij. De Top 5 elektrische mountainbikes is altijd aan verandering onderhevig dus check af en toe de wijzigingen, de ontwikkelingen staan niet stil.

1. Cannondale Moterra Neo S1 | €5799

De Amerikanen van Cannondale maakten deze aluminium alleskunner rondom de Shimano EP8 ondersteuning. In het frame zit een 630Wh batterij om goed mee vooruit te komen. Deze elektrische mountainbike rem je af SLX schijfremmen met 4 zuigers. Een complete en keurig afgemonteerde fiets met 150mm RockShox Lyrik vork en lekkere dikke Maxxis (2,6”) rubbers om de velgen.

Meer info op Cannondale.com

2. Specialized Turbo Levo SL Expert Carbon | €9900

Net geen 10 mille vragen ze bij Specialized voor de carbon versie van de Turbo Levo SL. Da’s een smak geld, maar dan heb je wel wat. Fox dempers, Specialized’s eigen aandrijving, toffe cockpit, fraaie Roval wielen, aanpasbare geometrie, het kan niet op. Heel veel beter ga je het niet vinden, even sparen dus maar!

Specialized Turbo Levo

Meer info op de site van Specialized.

3. Canyon Neuron:ON CF 7 | €4999

Een mooie prijs voor zo’n strakke e-mtb. Met Bosch CX ondersteuning die je trapkracht met 340% versterkt, dankzij een koppel van 85Nm. De fiets heeft 140mm veerweg aan de voorkant en een prettige trailgeometrie waar je alle kanten mee op kunt. Het oversized frame is van carbon, de dropperpost is natuurlijk aanwezig en de geometrie is helemaal up-to-date om heerlijk te klimmen en razendsnel te dalen.

Canyon Neuron e-mtb

Check Canyon.com voor meer info.

4. Giant Stance E+2 625 | €4199

Een Giant fully met de nieuwe compacte SyncDrive motor met 75Nm koppel. Het alu frame van deze e-mtb kan tegen een stootje en de 125mm achtervering zorgt voor veel comfort en grip. De 625 slaat op de accu, een 625Wh exemplaar. Uitgevoerd met een Suntour XCR34 vork met 140mm travel. Heerlijke elektrische trailbike met prima afmontage, waaronder een fijne dropperpost.

Elektrische mountainbike van Giant

Meer info via Giant-Bicycles.com.

5. Merida eOne-Forty 500 | €5599

Een mooie allrounder van Merida. De eONE-FORTY 500 heeft een aluminium frame (levenslange garantie!) met de accu weggewerkt in de schuine buis. Shimao EP8 motor (85Nm) en 140mm veerweg. Een e-mtb waarmee je de Alpen in kunt, maar die ook op de Nederlandse trails zijn mannetje staat.

Merida eOne-Forty emtb

Lees meer over deze bike op Merida.nl.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

To Top