e-vouwfiets

Top 5: Elektrische vouwfietsen

Elektrische vouwfietsVouwfietsen zijn superhandig. Elektrische vouwfietsen zelfs nog handiger. Redenen genoeg om er één te willen; voor op de camping of de boot. Als ideaal vervoersmiddel tussen huis en station, voor kleinbehuisden, als perfecte stadsfiets. Een vouwfiets komt zo vaak van pas. En waarom dan niet meteen een elektrische vouwfiets? Lange afstanden hoef je er vaak toch niet op de fietsen, dus het rij-comfort (dat bij vouwfietsen nooit geweldig is) komt een beetje op de tweede plaats.

Bij de aanschaf van een elektrische vouwfiets (of plooifiets zoals onze zuiderburen ze noemen) moet je op een aantal zaken letten. Vouwt hij makkelijk in- en uit, is de accu afneembaar (dat scheelt met tillen), hoe groot zijn de wielen (weggedrag), hoeveel ruimte neemt het opgevouwen pakketje in en hoeveel actieradius heb je nodig. We raden in ieder geval aan altijd eerst een goede proefrit te maken voor je aanschaf!

We zetten de 5 beste elektrische vouwfietsen voor je op een rij, in willekeurig volgorde! De opgegeven prijzen zijn adviesverkoopprijzen. Zoals bij de meeste fietsen is het de moeite waard een beetje rond te shoppen. Er worden vaak enorme kortingen gegeven op deze prijzen.

[Laatst bijgewerkt: 16-02-2019]

qwic-elektrische-vouwfiets1.  Qwic C-FN7 (€1899,-)
Niet de goedkoopste vouwfiets uit dit rijtje, maar zijn geld waard.
De QWIC C-FN7 elektrische vouwfiets is vanwege zijn compactheid ideaal voor op vakantie met de boot, camper of caravan. Met de elektrische ondersteuning zoef je overal in stijl naartoe. De C-FN7 heeft een krachtige maar wrijvingsloze 36V motor in het voorwiel, deze levert 35Nm. In combinatie met de naafversnelling rijdt de fiets ook zonder bekrachtiging lekker licht. De motor van de Qwic is erg sterk, daarom ook geschikt voor wat zwaardere berijders.

 • 7 Versnellingen
 • Leren handvatten en zadel
 • Li-Ion accu, 375 of 500Wh
 • 21,8kg

Alle informatie: http://www.qwic.nl

 

flyer-pluto-elektrische-vouwfiets2.  Flyer Pluto  (€3499,-)
De elektrische Flyer Pluto vouwfiets is uitgerust met een Shimano Nexus 8 speed versnellingsnaaf. Afremmen van de 20 inch wieltjes gaat met V-brakes. De fiets heeft een lekkere lage instap waarbij het sportieve uiterlijk niet te kort wordt gedaan. Standaard wordt de Flyer vouwfiets uitgerust met een 12 AH accu maar voor een grotere actieradius zijn een 15Ah of 18Ah accu tegen meerprijs verkrijgbaar. Die accu is afneembaar, wat weer scheelt met het achterop een caravan/camper tillen. De prijs is helaas wel erg aan de zware kant, daar heb je dan wel de bewezen topkwaliteit van dit Zwitserse merk voor.

 • 8 Versnellingen
 • Loopondersteuning (6km/u)
 • Vouwpedalen
 • 21,5kg

Meer info: http://www.flyer-fietsen.nl

 

3.  Brompton Electric (v.a. €2995,-)
De Electric is de eerste, en tot nu toe enige, elektrische vouwfiets van Brompton. Best gek als je bedenkt dat dit ’s werelds grootste vouwfiets fabrikant is. Maar het is dan ook wel een heel mooi model geworden. Met een slimme tas voorop waar de accu in zit. Die weegt 2,9 kilo. De fiets zelf 13,7, wat het totaal op een nette 16,6 kilo brengt. De Electric heeft ingebouwde cadans en koppelsensoren en 3 ondersteuningsstanden. Er zijn twee modellen. Eén met 2 versnellingen en één met 6. De 300Wh accu zorgt voor een maximale actieradius van 75 kilometer. Je vouwt de fiets binnen 30 seconden in.

 • 2, of 6 Versnellingen
 • 16,6 kg

Alle informatie: brompton.com

 

beixo-elektrische-vouwfiets4.  Beixo Electra Low (€1899,-)
De winnaar van de ANWB test uit 2016. Deze vouwfiets heeft een onderhoudsvrije cardan-as, ipv een ketting. Met 20 inch wielen en een flinke wielbasis voor extra stabiliteit. Het elektrische deel wordt in Nederland gemaakt.

De accu is afneembaar. Te koop in 2 kleuren en met 2 soorten accu’s. Een 9Ah-324Wh en een 12Ah-432Wh versie. De betere accu maakt deze vouwfiets iets duurder, 2024 euro is dan de adviesverkoopprijs.

 • Met afneembare Li-Po accu
 • Makkelijk opvouwbaar
 • LCD scherm
 • 36Volt, 250 Watt motor
 • 7 Versnellingen
 • 21 kg (17 kg zonder accu)

Alle informatie: http://www.beixo.nl

 

dahon-ciao-electrische-vouwfiets5. Dahon Ciao Ei3  (€1949,-)

De Dahon Ciao heeft de motor in het voorwiel en rijdt een kleine 50km op een volle accu. Die accu weegt bijna 3 kilo, en dat brengt het complete gewicht van deze elektrische vouwfiets op 21,7 kilo. Hij heeft slechts 3 versnellingen aan boord en moet het, net als veel andere vouwfietsen, doen met 20″ kleine wielen. Er is ook nog een Ei7 trouwens, met meer versnellingen.

 • Aluminium frame
 • TransX 36 Volt, 250 Watt borstelloze motor
 • Simpele v-brakes

Meer info: http://www.dahon.com

 

Meer elektrische vouwfietsen
Naast de bovenstaande 5 fietsen, zijn er natuurlijk nog legio anderen. Hieronder een (niet volledige) opsomming, met een link naar de leverancier:
ARIV
Bizobike 
Crossfold

E-4motion
Shinga 

4 Reacties

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top