Uitgelicht

Trek LM+ met STEPS

Trek lm600+De Ride+ e-bikes van Trek zijn ondertussen al wat jaartjes op de Nederlandse markt. In 2013 wonnen ze zelfs al eens de ‘E-Bike van het jaar’ verkiezing met de TM500+. Voor komend fietsseizoen is er een nieuwe lijn aan de collectie elektrische fietsen van Trek toegevoegd, de LM+ Serie met Shimano STEPS aandrijving. Alle e-bikes in deze LM+ serie worden geleverd met een dichte kettingkast en een naafversnelling, zodat je er nauwelijks onderhoud aan hebt.

De duurste uit de serie is de LM600+. Met 8 versnellingen en de elektrisch schakelende Di2 techniek aan boord. Deze zorgt er voor dat de motor even inhoudt als je schakelt. In de praktijk voel je dat niet, maar het zorgt er wel voor dat je ketting en tandwielen langer heel blijven. De adviesverkoopprijs van de Trek LM600+ is € 2.999,-, leverbaar in diverse maten voor dames en heren. Je hebt al een LM+ met STEPS voor € 2299,-, dat is de LM200+. Meer info over de collectie op de site van Trek.

Shimano STEPS

STEPS staat voor Shimano Total Electric Power System, een compleet aandrijfsysteem met middenmotor voor de elektrische fiets. Dus net als bij bijvoorbeeld Bosch en BIONX zijn alle belangrijke componenten op elkaar afgestemd. De motor, accu, sensoren en bediening komen allemaal bij Shimano vandaan en vormen samen het STEPS systeem. Als je echt van de hoed en de rand wilt weten raden we je aan het artikel dat we eerder al schreven even door te nemen: Shimano Steps 2015

Trek en Spanninga spannen samen

trek voorvorklampDe Amerikaanse fietsenfabrikant werkt al een paar jaar samen met Spanninga. Dit bedrijf uit Joure maakt naast veel accessoires als standaards en spatborden, ook custom verlichting voor diverse fabrikanten. Trek heeft in de nieuwe modellen voor een volledig nieuw ontworpen voorvorklamp gekozen. De Forklight 2.0, zoals deze genoemd is, combineert een fraai uiterlijk met moderne lichttechnieken. Een beetje een technisch verhaal, het komt er op neer dat er twee LED’s gebruikt worden die geïntegreerd zijn in de geveerde voorvork. Voor extra veiligheid is er ook dagrijverlichting. Deze zorgt er voor dat je zelf beter zichtbaar bent. Zodra het donker wordt schakelt de lamp uit zichzelf over naar de volledige verlichting. De lichtopbrengst gaat dan van 10 naar 35 Lux!

Deze modellen van Trek worden geleverd met de nieuwe vorkverlichting: L400, T500, T500+, LM500+, TM500+ en TM500LR+.

1 Reactie

1 Reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top