Nieuws

Trek RIDE+ met Nyon display

Trek RIDE+ TM500+ Nyon_MEN_BLX_MatteBlackTrek levert eerste RIDE+ elektrische fietsen met Bosch Nyon display uit.

Vandaag zijn de eerste TM500+ Nyon edition RIDE+ elektrische fietsen naar Trek dealers in de Benelux verstuurd. Hiermee is Trek één van de eerste merken die fietsen met een Bosch Nyon controller op de winkelvloer heeft.

‘Door toevoeging van de Bosch Nyon display bereiken we een doelgroep die geïnteresseerd is in techniek en innovatie’ aldus Brandmanager Jan Willem Groen.

De uitgebreide functies van de Bosch Nyon controller maken van de TM500+ Nyon edition de perfecte partner voor recreatieve fietstochten of de fitness trainer die je vertelt hoeveel calorieën je verbrand hebt.

De Bosch Nyon edition werd vorig jaar al aangekondigd. We schreven daar al over in oktober 2013. Nu, een jaar later komen dus de eerste fietsen op de markt. Er zijn al ruim 50 fietsmerken die de elektrische fietsaandrijving van Bosch gebruiken. Er zullen nu dus snel meer modellen met het 4,3″ grote Nyon display volgen.
De Nyon controller is een uitgebreide fietscomputer, een navigatiesysteem en de boordcomputer voor de elektrische aandrijving in één. Je kunt er routes op zetten waarna de Nyon je laat zien waar je links of rechts moet gaan. Ook kun je gewoon lekker een stuk gaan fietsen en als je terug wilt de navigatie gebruiken om de kortste weg naar huis te zoeken….nooit meer verdwalen!

bosch nyonVerder zie je op het grote lcd kleurenscherm hoe het er voor staat met de acculading en hoeveel kilometer je daarmee nog ongeveer kunt fietsen. Je ziet ook in welke ondersteuningsmodus de fiets staat en er is een stand waarin je ziet hoeveel CO2 je hebt bespaard door niet in de auto te stappen.

Als je heel sportief bent kun je de Nyon ook gebruiken als fitness computer, het is namelijk mogelijk een hartslagmeter met het display te koppelen waarmee je kunt zien in welke trainingszones je rijdt. Bosch heeft ook een online portal, een website, waar je je gereden fietstochten en routes kunt delen met andere gebruikers.

Trek RIDE+ TM500+ NyonNog een mooie optie is de mogelijkheid om je smartphone te koppelen aan de Nyon. Dan kun je via het scherm op je stuur je muziek bedienen als je met oordopjes fietst (denk aan de rest van het verkeer!) en je krijgt meldingen op het scherm als je gebeld wordt of een sms ontvangt. Die sms kun je zelfs lezen via het display, je telefoon kan dus in je zak blijven. Bosch heeft wel een heel verstandige veiligheid ingebouwd….de sms-tekst kun je alleen lezen als je stil staat.

De Bosch Nyon controller vind je terug op de Trek TM500+ Nyon edition. Deze mat zwarte fiets wordt geleverd in een heren en in een lowstep frame.

De advies verkoopprijs is €3199, -.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top