45kmh

Trek Super Commuter krijgt voordelig(er) broertje, de 7S

De Trek Super Commuter+ 7S is de nieuwe telg in de speed pedelec collectie van het Amerikaanse fietsenmerk. Het goedkopere broertje van de snelle Super Commuter 8S, die we vorig jaar al testten.

De aanleiding is de groeiende vraag naar snelle elektrische fietsen, een trend die niet te stoppen lijkt. Voor Trek voldoende reden om de collectie speed pedelecs uit te breiden met de Super Commuter+ 7s, die tijdens Trek World dealershow in augustus werd geïntroduceerd. De 7S geeft, net als de 8S, ondersteuning tot 45km/u.

Super Commuter 7s vs. 8S

De Super Commuter+ 7S maakt gebruik van hetzelfde fraaie en stijve frame als dat van ‘grote broer’ Super Commuter+ 8S. De Schwalbe Super Moto-X 27.5×2.4″ banden bieden lekbescherming, ruim voldoende grip en doordat ze zo lekker dik zijn zorgen ze ook voor veel comfort. De 180 mm hydraulische schijfremmen en de carbon voorvork met 15 mm steekas bieden strak rijgedrag op hoge snelheid en geven maximaal remvermogen. Dankzij de 10 versnellingen in de Shimano Deore aandrijving is de 7s ook geschikt voor heuvelachtig terrein. De 7S is 500 euro goedkoper dan de 8S. De verschillen zitten hem in de afmontage. Niet alleen 1 versnelling minder voor de 7S, maar ook een wat mindere kwaliteit shifters, andere naven, een goedkoper zadel.

De belangrijkste zaken, motor, frame, accu en remmen zijn echter hetzelfde. De 7S is dus nog steeds een prima fiets, maar wel bijna 2 kilo zwaarder als de Super Commuter 8S.

De Super Commuter+ 7S is verkrijgbaar in de maten S/M/L/XL. De fiets is er alleen in de kleur Matte Trek Black. De adviesverkoopprijs is € 3.999,-

Er is ook een 7 zonder S voor € 3.699,-. Dat is geen speed pedelec, maar een gewone elektrische fiets die tot 25km/u ondersteunt.

Meer info: trekbikes.com/supercommuter+7S

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top