Nieuws

Trek Super Commuter

Hoewel het pas augustus is, stroomt het 2017 nieuws al weer binnen. Trek liet afgelopen week een nieuwe e-bike zien, de Super Commuter. Een e-bike die er zowel in een 25 km/u als een 45 km/u versie komt.

Toevoeging 25-2-2017: We hebben deze snelle Trek Super Commuter ondertussen in de praktijk getest. Een verslag vind je hier: https://www.elektrabikes.nl/review-trek-super-commuter-8s/ 

Super Commuter, voor jongere ouderen
trek-super-commuterDe Trek Super Commuter past in de strategie van Trek om zich meer te richten op een jongere doelgroep binnen het elektrische segment. De hippe e-bike onderscheidt zich dan ook door een design gebaseerd op dat van een mountainbike, met een nieuw ontwikkeld frame waarin de motor en de accu keurig zijn geïntegreerd. Hierbij is duidelijk goed naar de concurrentie gekeken. Het frame doet dan ook erg denken aan de Specialized Turbo. Om een clean design te houden is er geen bagagedrager gemonteerd. Er is echter wel een slim systeem om bagage te vervoeren. Dat lijkt weer erg op de manier waarop Stromer dit gebruikt. Ook de Supernova M99 koplamp zagen we eerder al op de ST2, het topmodel van Stromer.

De nieuwe Trek Super Commuter komt in het voorjaar van 2017 op de markt in twee opties. De Commuter+ 8(25km/u) en de 8S(45km/u). Er was wat verwarring over, je komt op het internet dan ook verwijzingen tegen naar een 9S en ook de afmontages wisselen tussen de verschillende website van Trek. Op de Amerikaanse staan er SLX derailleurs, op de Nederlandse XT derailleurs. Die laatste blijken te kloppen, die zaten echt op de fiets die wij testten.

Specificaties

Trek Super Commuter+ 8S (45 km/u)
Kleur: Matzwart
Frame: Hoogwaardig e-bikeframe met geïntegreerde accu
Vork: Starre carbon voorvork met steekas
Wielen: Shimano XT 15 mm voornaaf met steekas, NuVinci N380 achternaaf met traploos schakelsysteem
Motor: Bosch Performance Speed, 350 watt, 60 Nm
Accu: Bosch PowerPack 500 (500Wh), geïntegreerd in het frame
Controller: Bosch Purion
Adviesprijs: € 4.999

Super Commuter+ 8 (25 km/u)
Kleur: Brandweerrood
Frame: Hoogwaardig e-bikeframe met geïntegreerde accu
Vork: Starre carbon voorvork met steekas
Achterderailleur: Shimano Deore XT Shadow Plus
Motor: Bosch Performance CX, 250 watt, 75 Nm
Accu: Bosch PowerPack 500 (500Wh), geïntegreerd in het frame
Controller: Bosch Purion
Adviesprijs: € 4.499

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top