e-race

Typhoon, elektrische racefiets

Typhoon elektrische racefietsZoek je een elektrische racefiets en speelt geld geen rol? Misschien moet je dan eens kijken bij de e-racefietsen van Typhoon. Zij bouwen een elektrische motor rondom een carbon frame van Sarto. Die wordt naar keuze afgemonteerd met Shimano of Campganolo. Die motor zit onzichtbaar weggewerkt, met de accu in een bidon op de staande buis. Hij levert maximaal 250 Watt. Omdat de accu niet zo groot is kun je er geen Ronde van Vlaanderen mee rijden. Maar als je hem bijvoorbeeld alleen gebruikt op alle steile klimmetjes scheelt het je toch een flink deel van de inspanning.

Je kunt de ondersteuning in 3 standen laten werken,

Stand 1: 50-70 Watt
Stand 2: 130-160 Watt
Stand 3: 250 Watts.

Bluetooth aansturing

De bediening gaat via een knopje op het stuur dat via Bluetooth in verbinding staat met de motor. Geen meters draad door je frame dus. De Typhoon E-assist motor is ontwikkelt in samenwerking met Gary Anderson, een ex-Formule 1 techneut, de componenten komen uit Zwitserland. Hoogste precisie verzekerd dus. De batterij en motor wegen samen slechts 1,7 kilo. Dat maakt het mogelijk de fiets op een acceptabel gewicht van zo’n 10 kilo te krijgen.

Typhoon elektrische racefietsDe specificaties:
Typhoon e-Assist 250 watt motor + Li-ion batterij
Custom handbuilt carbon SARTO Frame uit Italie
Campagnolo & Shimano Groupsets
Vision Carbon Wielset
FSA onderdelen
Frame gewicht 1.3kg ( medium)
Motor + batterij gewicht: 1.7kg
Frame maten: S (52), M (54), L (56), XL (58)

Prijzen (schrik niet):
SHIMANO DURA-ACE vanaf €12.000
SHIMANO ULTEGRA vanaf €10.000
SHIMANO 105/ULTEGRA vanaf €8.000
CAMPAGNOLO RECORD vanaf €12.000
CAMPAGNOLO CHORUS vanaf €10.000

De fietsen worden gemaakt in Monaco. Als geld dan toch geen rol speelt is het misschien wel leuk om je nieuwe fiets daar zelf op te gaan halen. Kun je gelijk een lekker testritje maken richting het Noorden, een kilometer of 1400 of zo…

Meer info op: typhoonbicycles.com

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top