Nieuws

Ultra Motor ontwikkelt elektrische fiets voor Peugeot

Bij de terugkeer van het merk Peugeot op de internationale fietsenmarkt hoort uiteraard ook een elektrische fiets. Dit model wordt ontwikkelt door Ultra Motor. De fiets zal gebaseerd zijn op de A2B (zie foto) en bevat een 36Volts Li-Ion battery waarmee een actieradius van zo’n 70km te halen moet zijn.

De elektrische fiets zal nog niet in de modellenrange zitten waarmee Peugeot dit voorjaar in heel Europa uitkomt. “Hij wordt eerst alleen in Frankrijk verkocht, maar het zal niet lang duren voor hij ook in andere landen te koop zal zijn”, aldus Toni Grimaldi van CycleEurope. CycleEurope is het bedrijf dat, in opdracht van Peugeot, de fietsenlijn zal gaan distribueren.

“Elektrische fietsen zijn, op Nederland en Duitsland na, in Europa nog niet heel populair. Maar vooral de Franse en Italiaanse markt voor dit soort modellen groeit erg snel. Peugeot heeft al een elektrische systeem geleverd voor de fietsen van de “Franse Post”. Dit systeem heeft in de praktijk zijn succes bewezen en zal daarom ook gebruikt gaan worden voor de toekomstige elektrische fietsen van Peugeot en Gitane.”


 Nu maar afwachten of er ook een leuk retro model uitkomt met de mooie herkenbare zwart-witte “Peugeot blokjes”.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top