Nieuws

Unieke Yucca

En weer een nieuw merk er bij. Yucca is de naam waarmee deze “unieke” fietsen het moeten doen.

Uniek hebben we tussen aanhalingstekens gezet omdat er weinig unieks is aan een motor bij de trapas. Dat claimt de leverancier in haar brochure wel,  het is echter niet waar. Onder meer Flyer en Kalkhoff gebruiken dit “unieke” systeem al jaren, waarbij de motor ook nog eens veel mooier weggewerkt is. Dat dit op zich de meest geschikte plaats is voor een motor klopt wel, maar uniek is het dus zeker niet. Daardoor zet je ook direct vraagtekens bij de rest van de marketingpraat op de Yucca website. De zin “hierdoor zijn de Yucca rij-eigenschappen veel beter dan die van andere E-Bikes”, is er ook zo één waar je je vraagtekens bij kunt zetten. Dat is namelijk van veel meer afhankelijk dan de plaats van de motor alleen. Zo is de geometrie van het frame misschien nog wel belangrijker. En wat te denken van de kwaliteit van de verende voorvorken?! De gemonteerde DART vork staat nou niet direct bekend om zijn geweldige prestaties.

 

Greenwheelz levert onder de Yucca naam 3 modellen. Een dames en een heren (zie foto) citybike, met daarnaast nog een “mtb”. Deze laatste fiets zal vooral de jeugdigere fietsers moeten aanspreken met zijn stoere voorkomen. De city-bikes “doen” 1549 euro, de mtb kost 50 euro meer. Daarvoor krijg je dan als extra onder meer een achtervering. Alle drie de modellen worden geleverd met een 10Amp Li Ion Polymeer accu. Helaas is de motor die daarmee aangedreven wordt slechts een 200 Watt model. Leuke gadget is het achterlicht. Deze licht op als er geremd wordt, net als met de auto. Wel zo veilig in deze donkere dagen.

Zoals je uit de tekst al op kunt maken zijn we niet echt bijzonder onder de indruk van de specificaties, maar het uiterlijk is inderdaad wel redelijk uniek te noemen. Misschien wel een fiets voor mensen die eens iets anders willen dan de “standaard” elektrische fiets. Alle informatie vind je op www.greenwheelz.nl.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top