Nieuws

UrbanX, een e-bike in 60 seconden

Gewoon je voorwiel vervangen met het UrbanX Electric E-Bike wiel en je hebt in 60 seconden je gewone fiets omgebouwd tot elektrische fiets. Met een topsnelheid van rond de 25km/u en, volgens de makers, een actieradius van een kilometer of 45.

Via KickStarter kun je nu een wiel bestellen, die wordt dan in juni geleverd. Wat je krijgt is een voorwiel met een 240 Watt motor in de naaf. Daar kun je een accu op klikken, die ook heel makkelijk te vervangen is voor een reserve-exemplaar. Waarmee je dus gelijk de actieradius verdubbeld. Die accu’s zijn 126Wh, niet heel groot dus. Die 45 kilometer lijkt ons wat optimistisch.

Dit is één van de simpelste manieren om je fiets elektrisch te maken. De motor kan worden aangestuurd op verschillende manieren. Met een soort gashendel, maar dan is ie niet legaal in Nederland. De versie met een trapsensor is dat wel. Dan wordt er gecheckt of je wel zelf trapt, voor de motor in werking treedt. Via een meegeleverde app voor je telefoon kun je de instellingen wijzigen. Voor de ondersteuning kun je kiezen uit drie standen.

Voor iedere fiets

Er zijn diverse maten wielen, 6 stuks,  beschikbaar. Voor zowel de gewone stadsfiets als racefietsen of mountainbikes. Het elektrische deel voegt ongeveer 7 kilo toe aan je fiets. Niet mis, vooral omdat het allemaal op je voorwiel zit. Het installeren lijkt echt een eitje dat ook met twee linkerhanden uit te voeren is

Kost dat?

Als je nu bestelt, koop je de trapassensor versie voor 299 dollar. Als je er een extra accu bij wilt kom je op 429 dollar uit…helaas komt er wel 150 dollar verzendkosten bij.

Zoals altijd bij KickStarter projecten worden de producten duurder hoe langer je wacht met bestellen. De 50.000 dollar die de bedenkers graag wilden ophalen is op het moment van typen al bijna 6x gehaald. De UrbanX gaat er dus echt komen.

Meer info en bestellen op Kickstarter.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top