Nieuws

VanMoof Electrified S, elektrische fiets van de toekomst?

vanmoof-electrified-s2Het Amsterdamse VanMoof is gestart met de voorverkoop van de Electrified S, naar eigen zeggen de elektrische fiets van de toekomst. Doordat de techniek is weggewerkt in het frame, heeft de fiets de bekende cleane VanMoof look. Strakke buizen en geen rondslingerende kabels.

Prima specificaties voor de stad

De 418Wh accu zit in het frame verstopt. Onder ideale omstandigheden rijd je daar 120km mee. De motor zit in het voorwiel, die valt ook nauwelijks op maar geeft toch 18Nm aan kracht, prima voor in de stad. Je kunt 4 ondersteuningsstanden kiezen, voor 16, 20, 23 en 25 kilometer per uur. De Amerikaanse versie gaat overigens tot 32 km/u. Met een knopje op het stuur kun je een ‘Powerboost’ inschakelen. Je krijgt dan tijdelijk 350Watt (ipv de standaard 250Watt) ondersteuning, handig op die steile grachtenbruggetjes in de stad.

We reden ondertussen zelf met de Electrified S, klik hier voor de test.

De motor heeft een planetair schakelsysteem. Technisch verhaal, in het kort komt het er op neer dat je er niets van voelt, maar de motor schakelt bij 18km/u door waardoor hij minder belast wordt. Prima werkende mechanische schijfremmen zorgen dat je ook weer veilig tot stilstand komt. De complete fiets weegt slechts 18,4 kilo, voor een e-bike is dat erg licht.

vanmoof-electrified-s

Alles via de App

Eén van de slimmigheden in de Electrified S is dat je geen fietssleutels nodig hebt. En mocht je mooie e-bike onverhoopt gestolen worden, via de speciale app vind je je fiets in no-time terug dankzij de bluetooth en gps-tracking functie. Met diezelfde app kun je ook de snelheidsinstellingen en de verlichting aanpassen. Allemaal door VanMoof zelf ontwikkeld. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het verliezen van je sleutels. Zorg alleen altijd voor een opgeladen batterij. Je krijgt er overigens ook een afstandsbediening bij, dus ook zonder telefoon is de fiets te gebruiken…no worries.

De fiets van het slot halen gaat net als bij moderne auto’s. Kom je in de buurt van je fiets, dan springt de Electrified S automatisch aan. Eén vinger op het digitale touchpad dashboard is vervolgens genoeg om het slot te openen. Er zit dus wel een slot bij, een stalen kabel, net als bij de niet-elektrische VanMoof. In het frame van de elektrische fiets zit een scherm waarop je kunt zien hoe hard je rijdt en hoe het met de accu en motor gaat.

Electrified S bestellen

De fiets is als pre-order te bestellen via preorder.vanmoof.com. Als je hem eerst wilt testen, wat we uiteraard aanraden,  kun je terecht in de winkel in Amsterdam (of New York of Tapei, mocht je dat leuker vinden). Hij is leverbaar is wit en zwart of grijs geanodiseerd.

Op dit moment is de fiets te bestellen als early bird aanbieding voor € 2.298. Vanaf augustus is de fiets ook in de brandstores verkrijgbaar, dan kost hij € 2.998.

2 Reacties

2 Comments

  1. Pingback: Blogpost 24: The E-bike – Doma.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top