Nieuws

Vanmoof elektrische fiets

Vanmoof electrified

Vanmoof electrifiedIn het kader van beter laat dan nooit, heeft nu ook Vanmoof eindelijk een elektrische fiets in het assortiment opgenomen.

Het stijlvolle Nederlandse merk komt met de ‘Vanmoof 10 Electrified Bike’, die met de combinatie van een elektromotor en ‘intelligente Smart Power Assistance-technologie’ je trapkracht met 80% versterkt. Niet gek toch?

Slimme sensor

De Smart Power Assistance-technologie meet je fietsgedrag aan de hand van een sensor zodat-ie je per ondergrond de juiste hoeveelheid trapkracht biedt. Dat klinkt heel mooi, en dat is het ook. Deze PAS-sensor techniek wordt al in heel veel elektrische fietsen toegepast. Als jij meer kracht zet (wind tegen, brug op), snapt de fiets dat je meer hulp nodig hebt. Vanaf het dashboard kun je overigens de trapkracht ook zelf nog aanpassen. Het bereik met een volle batterij ligt tussen de dertig en zestig kilometer, afhankelijk van je snelheid, tegenwind, je gewicht en je parcours. Da’s dus niet zo ver, vergeleken met wat de grote fietsenmerken tegenwoordig brengen. De batterij is dan ook niet zo groot en zit fraai verborgen in de bovenbuis. De motor zit in het voorwiel, remmen doe je met schijfremmen van SRAM. Het design is kenmerkend voor Vanmoof. Rechte lijnen en verlichting en aandrijving is allemaal mooi verpakt in het totaalplaatje.

Diefstalproof

De Electrified is voorzien van een GPS-tracker. Als iemand hem steelt, kun je hem terugvinden met hulp van je smartphone. Ook handig als je iets teveel gedronken hebt en vanuit de kroeg niet meer weet waar je je fiets ook alweer geparkeerd had. Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je hem aan- en uitzetten. De Vanmoof e-bike zal vanaf november verkrijgbaar zijn en gaat €1998,- kosten. Maar alleen als je hem nu pre-ordered en direct betaalt. Dan krijg je hem over 5 maanden geleverd. Anders moet je wachten tot april 2014, dan staat ie gewoon in de winkel.

Ze hebben ook nog een kek filmpje gemaakt waarin je niets bijzonders ziet, geeft allemaal niets…..deze fiets koop je tenslotte voornamelijk voor het design.

2 Reacties

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top