Nieuws

Velosolex elektrische vouwfiets

Het merk Solex kennen de ouderen onder ons voornamelijk van de leuke bromfietsjes met de motor op het voorwiel.


Velosolex elektrische vouwfiets

Solex leeft nog steeds en komt nu met een e-bike vouwfiets genaamd “Velosolex”. Die ziet er geweldig uit, te danken aan de bemoeienis van Italiaans topontwerper Pininfarina.
Het resultaat is een redelijk klein opvouwbaar elektrische fietsje dat dankzij de elektrische hulpmotor traopondersteuning levert tot 25 km/u. De ondersteuning is in twee standen te zettens: een “sport”en “low” modus. De verlichte display op het stuur geeft je informatie over de resterende accu capaciteit (ook te zien op de accu zelf). Daarnaast zie je de huidige snelheid, afgelegde afstand, resterende aantal km’s, het reële verbruik, welke modus, duur van rit en er is een dagteller.

De  24V-10Ah Lithium-Ion Polymeer batterij is afneembaar en levert een vermogen van 250 Watt. Als de acccu leeg is moet je rekenen op een laadbeurt van 5 uur. De actieradius wordt geschat op zo´n 50 km. Uiteraard afhankelijk van de omstandigheden.

De Velosolex is supercompleet afgemonteerd. Zo heeft dit karretje voorvering, 6 versnellingen, een schijfrem vooraan (v-brake achter), een verende zadelpen, inklapbare pedalen en ledverlichting. Het is dan ook geen lichtgewicht geworden, de fiets weegt inclusief de accu zo’n 22kg. 

Velosolex vouwfiets opgevouwen

Niet heel prettig om in de spits de trein in de sjouwen dus, als je niet over een paar stevige spierballen beschikt. 

Maar wel erg leuk om mee te nemen met de caravan of boot. Of om achterin de auto te leggen als je niet over een trekhaak-fietsdrager beschikt en toch met de auto en fiets op pad wilt.

Opgevouwen neemt de fiets slechts weinig ruimte in:  L 830 x B 500 x H 790 mm

Leverbaar in 4 kleuren, zwart/rood, zwart/zwart, wit/zwart en grijs/caramel.

3 Reacties

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top