Nieuws

Verkiezing Beste E-bike van 2017, de genomineerden zijn bekend

Ieder jaar wordt de verkiezing E-bike van het jaar en Speed Pedelec van het jaar gehouden, georganiseerd door de RAI. Voor 2017 worden de winnaars bekend gemaakt op 3 april. De genomineerde elektrische fietsen zijn al wel gepubliceerd.

Aanvulling 3 april 2017: De winnaars zijn bekend, zie hier

In 2017 maken onderstaande fietsen kans op de titel beste e-bike van het jaar. Voor de duidelijkheid, aan deze verkiezing doen niet alle bestaande fietsen mee. Fabrikanten moeten zich aanmelden met één of meerdere e-bike(s) om in aanmerking te komen voor de titel.

Nominaties E-bike van het Jaar 2017
Giant Prime E+2, € 2.699
Klever X Commuter, € 3.599
Sparta Vedette R1z, € 1.999

In deze categorie was het druk, vooral doordat een aantal fabrikanten meerdere fietsen inzond. Maar liefst 15 andere fietsen werden niet genomineerd.

In willekeurige volgorde zijn dat de: Velo De Ville Belt drive, Batavus Bryte E-go, Batavus Zonar E-go, Batavus Wayz E-go Control, Gazelle Orange C8 HMS, Gazelle Orange C7+ HMB LTD, Gazelle Miss Grace C7 HMB, Stella Vicenza Nero Superior, Voyage Allavare, QWIC Premium MN8, Oxford Montana N8, Keola Mondial C1M, Keola Mondial C1V, Sparta R5E, Cortina E-U4 en tot slot de KOGA E-Xite N8.

Nominaties Speed E-bike van het Jaar 2017
Giant Quick-E+ 45, € 3.499
Trek Super Commuter+ 8S, € 4.999

In deze categorie deden slechts 5 fietsen mee, de drie die niet genomineerd werden zijn de Stromer ST2, Flyer U 7.70 en de Riese&Muller Delite GT Touring HS.

Beoordeling door deskundige jury

De fietsen worden door een onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen let de jury op; constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen en prijs/kwaliteitverhouding. De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen van TU Delft-Faculteit 3ME, RAI Vereniging, New Skool Media, redactie Fiets, redactie Fiets Actief, ANWB en Bike Europe.

1 Reactie

1 Reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top