Nieuws

Verkiezing elektrische fiets van het jaar 2011

elektrische fiets van het jaar 2011In het weekeinde van vrijdag 10 t/m zondag 13 december heeft de vakjury van de jaarlijkse verkiezing ‘E-Bike van het Jaar’ het druk gehad met het beoordelen van 21 elektrische fietsen.

De vakjury heeft de volgende vier E-Bikes genomineerd:

Batavus E-BUB (BUB Easy) (1299 euro)
Gazelle Orange Pure Innergy (1649 euro)
Sparta XTS (2649 euro)
Trek T500SL+ (2349 euro)  

Uit het persbericht: “De jury was aangenaam verrast door het gevarieerde aanbod fietsen en E-Bikes dat in de categorie moderne stadsfiets volgend jaar voor de consument beschikbaar komt.”

Verder zegt de jury: “Opvallend hierbij is dat voor een gevarieerde doelgroep, van de jeugdige scholier tot en met de sportieve toerfietser, nu een passende E-Bike beschikbaar is. Naast de rij-eigenschappen en comfort van de fiets wordt in deze verkiezing vooral ook gekeken naar innovatie en design.”
Om het lijstje compleet te maken, er wordt als het goed is ook nog gekeken naar constructie, afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, veiligheid, gebruikte materialen en de prijs/kwaliteitsverhouding.

De vakjury bestaat uit experts van RAI Vereniging, ANWB, Fietsersbond, NTFU, Innovam, TNO Wegtransportmiddelen en redactieleden van de fietsbladen Tweewieler, Bike Europe en Fiets/FietsActief.
De winnaars van het predikaat ‘Fiets van het Jaar 2011’ en ‘E-Bike van het Jaar 2011’ worden bekend gemaakt op maandag 24 januari 2011 tijdens de persbijeenkomst van de vakbeurs FietsVAK 2011 die plaatsvindt in het Autotron in Rosmalen. 

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top