Verzekeren van een elektrische fiets

Sinds oktober 2006 vallen elektrische fietsen niet meer onder de noemer “motorvoertuigen”. Ze hoeven daardoor ook niet meer verzekerd te voor de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen, kortom WAM.

Elektrische fiets verzekerenHoe moet je je elektrische fiets dan wel verzekeren? Gewoon net als je met een normale, niet-elektrische fiets, zou doen.
Je kunt je fiets verzekeren tegen diefstal, schade door vallen en er zijn zelfs speciale “hulp onderweg” verzekeringen. Check eerst even wat je standaard WA-verzekering al dekt. Als je je fiets altijd binnen stalt en hem buiten nooit uit het oog verliest is het misschien helemaal niet nodig nog een aparte verzekering af te sluiten. Laat je hem vaak even achter als je een stukje gaat wandelen, boodschappen doet, museum bezoekt of een restaurantje binnengaat, dan is een diefstalverzekering zeker aan te raden.

Er zijn diverse aanbieders van speciale fietsverzekeringen. Je fietsenmaker kan je advies geven, waarbij je wel in het achterhoofd moet houden dat hij voor iedere verzekering die hij verkoopt een provisie ontvangt. Helemaal objectief zal hij dus waarschijnlijk niet zijn. Via internet kun je in ieder geval de polisvoorwaarden van de verschillende aanbieders even vergelijken. We zullen hieronder op Elektrabikes.nl een lijstje aanleggen van de diverse aanbieders.

TIP: Zorg in ieder geval dat je een A.R.T. goedgekeurd slot hebt, zonder zo’n slot keren de meeste verzekeraars helemaal niet uit in geval van diefstal!

Verzekeraars:
ANWB
Unive
NTFU
Enra
Unigarant

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top