45kmh

Victoria E-Spezial speed e-bike

45kmhDoor een tevreden gebruiker werden we er op gewezen dat de Victoria E-Spezial 10.7 ontbrak in ons lijstje met snelle e-bikes. En daar had hij een punt. Dit is namelijk een hele mooie speed e-bike of speed-pedelec zo je wilt. Dit Duitse merk maak al meer dan 100 jaar hele degelijke fietsen, en heeft ook al jaren ervaring met elektrische fietsen.

45 kilometer per uur

victoria_espezialDeze E-Spezial is uitgerust met de snelle versie van de Bosch middenmotor. Hij haalt dus de 45 kilometer per uur, wat betekent dat je er als berijder een helm bij nodig hebt. Om die snelheid te beteugelen wanneer dat nodig is, zijn er zowel op het voor- als achterwiel dikke remschijven gemonteerd.

Het is een sportief modelletje, met een licht aluminium frame en wat minder comfort dan veel van de wat ‘gezapiger’ modellen. OK, de voorvork heeft wel vering, maar het zadel is stevig, de zadelpen ongeveerd en de banden zijn gemaakt voor hoge snelheden. Victoria gaat er terecht van uit dat potentiële kopers van zichzelf ook al wat sportiever zijn. Er is geen versnellingsnaaf maar een achterderailleur (goed voor 10 versnellingen). Uiteraard onbreekt daardoor ook de kettingkast. Gevolg is een prettig laag gewicht, 23 kilo schoon aan de haak. Dat komt de rij-eigenschappen altijd ten goede.

Woon-werk bike

victoriaWe schrijven het vaker, dit soort e-bikes zijn uitstekende vervangers voor de auto als je het over woon-werk verkeer tot een kilometertje of 35 hebt. Zonder het zweet op je rug rijdt je in ongeveer dezelfde tijd naar de baas, terwijl je lekker een frisse neus haalt en wat aan conditie doet. Zelfs bruggen en viaducten doe je moeiteloos. Moet je alleen wel eerst met €3399,- over die brug komen.

Dealers zoeken kan op de website van Victoria: http://www.victoria-fahrrad.de/nl/dealer-zoeken/

1 Reactie

1 Reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top