Elektrische bakfietsen

Decathlon elektrische cargo fiets R500E, allesdrager op twee wielen

Decathlon Longtail Cargo

Ben je op zoek naar een elektrische fiets met een groot laadvermogen, dan is deze longtail cargo fiets R500E van Decathlon zeker een kandidaat. Geschikt om 170 kilo aan boodschappen of pakketjes te vervoeren, maar je kunt er ook 2 kinderen op meenemen. Een soort bakfiets, zonder echte bak.

Lekker wendbaar

Manoeuvreren in de drukke stad gaat hier mee een stuk makkelijker dan met een ‘echte’ bakfiets. Achterop zit een soort kooiconstructie die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Met kinderstoeltjes biedt de metalen kooi extra bescherming voor de kleintjes. Dankzij de tredes onderaan, kunnen ze er al snel zelf inklimmen.

Zet je er een bagagebak in, dan heb je een grote ruimte voor je boodschappen. Op deze bagagedrager kan je alle universele accessoires van Decathlon monteren (fietsstoeltje, fietsmand, fietstassen). Ze raden je aan de accessoires te gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn voor deze cargofiets:

  • Dubbele fietstas 2 x 50 l -> ref. 8667277
  • Kussen cargofiets -> ref. 8667276

Voorop zit ook een handig bagagerek, met een houten bodem. Hier kun je ook een krat in kwijt, of gebruikt hem gewoon zo om je tas en in de zomer je jas in te vervoeren.

Sterke achterwielmotor

De R500E wordt aangedreven door een motor in het achterwiel met een koppel van 58Nm. Zegt je niets? Lees dan dit artikel over watts en nm’s even. Deze motor is in ieder geval sterk genoeg om je overal heen te brengen zonder dat je jezelf in het zweet hoeft te trappen. Uiteraard moet je wel blijven meetrappen, het is tenslotte een fiets. Er zitten Samsung Li-ion batterijen in de accu, goed voor wel 672Wh, niet slecht.

Verder zit de fiets vol slimmigheden. Een krachtsensor meet hoeveel kracht jij zelf zet. Als de meer wordt, gaat de motor vanzelf meer helpen. Via de bediening op het stuur kun je zonder je handen los te hoeven laten de ondersteuningsmodus switchen. Er zijn vier standen. Als je remt gaat automatisch het remlicht aan. De verlichting haalt zijn stroom ook uit de accu en doet het dus ook als je stilstaat, wel zo veilig.

Elektrische fiets als pakezel

Dankzij die 36-spaaks wielen mag je deze elektrische cargo bike flink belasten. In totaal tot maar liefst 208 kilo. Let wel, dat is inclusief het gewicht van de fiets en van jezelf: fietser + fiets + accessoires + lading = 208 kg. Dit model is er niet alleen in het lichtgroen, maar ook nog in beige en rood.

Meer informatie vind je op decathlon.nl.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

To Top